Apple Strudel

9:39 AM

Kalo yang ini aseli coba-coba, bikinnya pun gak niat tapi kok ndilalah rasanya yahudd :). Gak inget ngulik resep dari mana ... tapi yang jelas gampang banget, karena kulitnya pake phyllo pastry.

1 pound sweet apples, peeled, cored and thinly sliced (aku pake granny smith apple, potong dadu)
1/4 cup golden raisins (aku pake raisin yang item biasa)
1/4 cup dried currants (aku skip yang ini)
1/2 teaspoon ground cinnamon
2 tablespoons white sugar
2 slices brown bread, crumbled (aku pake bread crumb kering siap pake)
1/2 (16 ounce) package phyllo dough (aku pake merk pampas, beli di cold storage)
1/4 cup butter, melted (aku pake blue band sajah)

1. Preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C).
2. In a bowl, combine apples, raisins, currants, cinnamon, sugar and bread crumbs. Stir well.
3. Spread several sheets of pastry generously with melted butter and lay them on atop the other on a baking sheet. Spread the fruit mixture evenly over the top sheet, then roll the sheets up to form a log shape. Brush with melted butter again.
4. Bake in preheated oven 30 minutes, until pastry is golden brown and fruit is tender.

You Might Also Like


Popular Posts

Self Reminder

Self Reminder